Slide background
Slide background

presbisΤην Ελληνική Πρεσβεία της Ελλάδος στην Μόσχα επισκέφθηκε την Τετάρτη 30 Μαίου 2012 ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος έτυχε θερμής υποδοχής από τον Έλληνα Πρέσβη κ. Μιχάλη Σπινέλλη, καθώς και από τους υπαλλήλους της Ελληνικής Πρεσβείας.

Στη συνέχεια ο κ. Πρέσβης ξενάγησε τον Μακαριώτατο στο ιστορικό κτίριο (1810) της Πρεσβείας, ένα από τα λίγα που διασώθησαν από την μεγάλη φωτιά της Μόσχας.


Επίσης έγινε ανταλλαγή δώρων, παρουσία εκπροσώπων άλλων Εκκλησιών και του Πατριαρχείου Μόσχας.

Αμέσως μετά παρετέθη επίσημο γεύμα από τον κ. Πρέσβη, ο οποίος κατά την προσφώνησή του εξέφρασε την χαρά του για το ότι ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας επισκέφθηκε την Ελληνική πρεσβεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μακαριώτατος από την πλευρά του, ευχήθηκε στον κ. Πρέσβη καλή δύναμη στο ευθυνοφόρο έργο του.

Ακόμη τον λόγο έλαβε ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, ο οποίος αναφέρθηκε στον Εθνικό ευεργέτη και πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια.

"Ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε τον Εθνικό μας ευεργέτη Ιωάννη Καποδίστρια, ο οποίος διετέλεσε Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας και πολλά ευεργέτησε την Ελλάδα", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νεκτάριος.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Μόσχας Επίσκοπος Ποντόλσκ κ. Τύχων, μετέφερε τις ευχές του Πατριάρχη Μόσχας κ. Κυρίλλου και την ευχαρίστηση του για την επίσκεψη του Αρχιεπίσκοπου στην Ρωσία.

Τέλος φανερά συγκινημένος τόνισε: "Η εβδομάδα αυτή ήταν ιδιαίτερη ευλογία και για μένα προσωπικά, διότι ήρθαμε σε κοινωνία λειτουργική και διαπροσωπική, διότι ως ελληνομαθής αισθάνομαι την Ελλάδα ως δεύτερη πατρίδα μου".

footer

© Copyright 2024 - Ιερά Μητρόπολις Κυθήρων και Αντικυθήρων Back To Top

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.