Slide background
Slide background

metoxi_ierosolymon_mosxa_2Τελευταία ημέρα η Τετάρτη 30 Μαίου 2012 της επισκέψεως του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στην Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.Ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε το Μετόχι του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, όπου έκει έτυχε θερμής υποδοχής από τον Έξαρχο Αρχιμ. Στέφανο Ντισπυράκη.

Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε το Ιερό Ναό του Μετοχίου, ο οποίος είναι αφιερωμένος στο Άγιο Απόστολο Φίλιππο.

Καλωσορίζοντας τον Αρχιεπίσκοπο ο Έξαρχος, μεταξύ άλλων τόνισε: «Μεγάλη είναι η χαρά της Αγιωτάτης Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας τις ημέρες αυτές της ερηνικής επισκέψεως Σας σ΄αυτή».


metoxi_ierosolymon_mosxa_1«Μεγάλη είναι επίσης η χαρά και η τιμή που αισθάνεται το Πατραιρχείο Ιεροσολύμων ως εκ της επισκέψεως Σας, στο Ιερό τούτο Μετόχιο του Παναγίου Τάφου», πρόσθεσε ο Αρχιμ. Στέφανος.

Επίσης υπογράμμισε: «Σ' αυτόν τον ιερό ναό έλαχε σήμερα η ευλογία ως εκπρόσωπος του Πατριαρχείου, να υποδεχθώ με τις ευλογίες του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου και του Πατριάρχη Μόσχας την σεβασατή Μακαριότητα Σας, ως τον Προκαθήμενο της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ελλάδος».

«Ένα Προκαθήμενο διακεκριμένο για την επιστημοσύνη και λογιοσύνη του και το πλούσιο ποιμαντικό, κοινωνικό, φιλανθρωπικό και ειρηνευτιικό Του έργο», πρόσθεσε ο π. Στέφανος.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ευχαρίστησε τον Έξαρχο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων για την υποδοχή που του επεφύλαξε.

«Ανακεφαλαιώνοντας τα αποτελέσματα της επιτυχημένης αυτής επίσκεψης, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω για ακόμη μια φόρα τον Αγιώτατο Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο για όσα έπραξε απέναντί μας αυτές τις μέρες, καθώς και την φιλοξενία του, την ευγένια και την αρχοντιά του», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος.

Κλείνοντας ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε και στους Αγίου Τόπους, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «πάντα το βλέμμα μας, είναι στραμένο στην Αγία Σιών, όπου απο εκεί ξεκίνησε ο Χριστιανισμός. Να μεταφέρεται π. Στέφανε τις ευχές μας και την αγάπη μας, στον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο».

footer

© Copyright 2024 - Ιερά Μητρόπολις Κυθήρων και Αντικυθήρων Back To Top

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.